Srpska neće podleći pritisku i čvrsto stoji na principima vojne neutralnosti, te dogovora dva entiteta i tri konstitutivna naroda, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH Staša Košarac.

– Što je bošnjačkom članu Predsjedništva BiH, Denisu Bećiroviću milo, to mu se i snilo, članstvo BiH u NATO-u ostaće njegov nedosanjani san. Svakom ozbiljnom političaru i diplomati postalo je jasno da bez izričite saglasnosti Republike Srpske i srpskog naroda, BiH nikada neće postati članica NATO-a. Ova nesporna činjenica izgleda promiče samo bošnjačkom članu Predsjedništva Denisu Bećiroviću. Ovaj kvaziljevičar ponovo je, u novom nastupu megalomanije, izjavio da je NATO strateško i zakonsko opredjeljenje BiH?! Da citiram legendarnog Zorana Radmilovića: ”Ajde!” – poručio je Košarac.

Košarac dodaje, da ne bi da ulazi u Bećirovićeva lična opredjeljenja i stavove, niti ga to zanima.

– Činjenica je da on ne može da govori u ime BiH bez usaglašenog stava Predsjedništva BiH. Očigledno je zanemario činjenicu da je njegov glas samo jedan od tri i da se pita taman toliko ili manje, (oko 23 odsto). Činjenica da BiH neće u NATO, jer se Republika Srpska pita, postala je jasna i prihvatljiva i samim članicama, ali i najvišem rukovodstvu NATO-a. To je realnost, koju još nisu u stanju da prihvate u bošnjačkom političkom korpusu. Realnosti je svjestan i glavni politički akter u Sarajevu, ambasador Majkl Marfi, ali ga to ne sprječava da obmanjuje javnost neistinama o neophodnosti integracija BiH u NATO. Takve notorne neistine začinio je ratnohuškačkim tezama o ugrožavanju mira u BiH – poručio je Košarac.

Ističe da su glavni faktori nestabilnosti u BiH ambasador Marfi, nelegitimni Kristijan Šmit i zapadna družina, koji miniraju i opstruišu svaku mogućnost postizanja dogovora domaćih političkih aktera u BiH.

– Srpska neće podleći pritisku i čvrsto stoji na principima vojne neutralnosti, te dogovora dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Ove činjenice su izvor kontinuirane frustracije za Bećirovića i slične njemu, koji su navikli da svi bezrezervno vjeruju njihovim prenemaganjima za međunarodnom intervencijom i ne mogu da prihvate da se principijelna i hrabra politika predsjednika Milorada Dodika, rukovodstva i institucija Srpske izborila za ovakvu poziciju Republike Srpske – zaključio je Košarac.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Bećirović kuca na pogrešna vrata, BiH ne može u NATO
Naredni članakDOBOJ: Održana naučna tribina „Progovori da vidim ko si” u okviru „Karavana kulture govora” (FOTO/VIDEO)