Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da predsjednik SDS-a Mirko Šarović kontinuirano iznosi neistine i širi dezinformacije na štetu Republike Srpske, tobože brinući se o njenom ugledu.

On je upitao kome i kakvu poruku Šarović šalje kada kaže da Republika Srpska “ostaje bez prijatelja, da će postati tamni vilajet, zemlja koja nema perspektivu i zemlja u kojoj nema nade, elana i optimizma”.

– To su krajnje zlurade i politikantske izjave koje ne dolaze čak ni iz usta političkog Sarajeva, nego ih, nažalost, javno iznosi bivši predsjednik Republike Srpske i prvi čovjek nekada ozbiljne nacionalne partije – rekao je Košarac u izjavi za Srnu.

Prema njegovim riječima, poražavajući je nivo Šarovićeve servilnosti dijelu međunarodne zajednice, kao i činjenica da postao megafon svojih “prijatelja” iz pojedinih zapadnih ambasada, koje ništa dobro ne misle Republici Srpskoj i srpskom narodu.

– Ne dao Bog da Republika Srpska i njena budućnost zavise od Šarovića i njegovih `prijatelja`! Takvi bi srpski narod nazvali genocidnim, a Republiku Srpsku ozvaničili kao manji be-ha entitet, uz prećutnu saglasnost Šarovića, jer on preferira da ne iritira svoje “prijatelje” – naveo je Košarac.

Naglasio je da je Republika Srpska ponosna na svoje međunarodne prijatelje i da se njeni stavovi čuju na svim relevantnim adresama u regionu, Evropi i svijetu.

– Posebno je zapažena snažna diplomatska aktivnost srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednice Republike Željke Cvijanović i drugih predstavnika institucija Srpske u posljednjem periodu kada su na stolu ključna nacionalna pitanja i ozbiljne teme o budućnosti Republike Srpske – konstatovao je Košarac.

Prema njegovim riječima, do danas nije prepoznat nijedan doprinos Šarovića i ostatka opozicije u očuvanju ustavnog kapaciteta i vraćanju oduzetnih nadležnosti Republike Srpske.

– Po nalogu Šarovića, opozicija je kukavički napuštala sjednice Narodne skupštine Republike Srpske kada su na dnevnom redu bila pitanja od ogromnog značaja, poput zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti ili radu visokog predstavnika – podsjetio je Košarac.

Stoga je, kako kaže, licemjerna njihova briga o Srpskoj, njenom ugledu i prijateljima.

– Narod Republike Srpske je njen najbolji prijatelj. Građani Srpske podržavaju politiku Milorada Dodika i to dokazuju na svakim izborima. Јednako tako, građani prepoznaju izdajničku i podaničku politiku Šarovića. Od njega vlastiti narod okreće glavu i to je realnost koju Šarović konačno treba da prihvati  – zaključio je Košarac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA


Prethodni članakPredstave Narodnog pozorišta u Beogradu pred publikom u NPRS
Naredni članakCvijanović: U duhu Svetosavlja proslaviti najsvjetliji dan obrazovanja