Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac razgovarao je danas sa direktorima Kancelarije za veterinarstvo Sašom Boškovićem i Uprave za zaštitu zdravlja bilja Predragom Јovićem uoči njihove službene posjete Rusiji, u čijem će fokusu biti mogućnost plasmana proizvoda biljnog i animalnog porijekla na rusko tržište.

Košarac je rekao da za plasman ovih proizvoda postoji velika zainteresovanost kako kompanija iz Republike Srpske, tako i kompanija iz Federacije BiH.

– Posjeta je rezultat sastanka koji sam u Moskvi imao sa kopredsjedavajućim Komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju između BiH i Ruske Federacije, kada smo inicirali pitanje unapređenja saradnje i jačanja spoljnotrgovinske razmjene – naveo je Košarac, koji je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

On je na Instagramu najavio da će se sa nadležnim organima u Ruskoj Federaciji razmotriti mogućnost potpisivanja memoranduma o saradnji u oblasti vinarstva, čiji je cilj dalji razvoj međusobne saradnje u oblasti usklađenosti tehnologije proizvodnje vina, ali i plasman domaćih vina na rusko tržište.

Foto: instagram.com/stasa.kosarac

Izvor: RTRS

Prethodni članakGRANIČNI PRELAZI: Pojačan saobraćaj u Gradišci na izlasku iz zemlje
Naredni članakDodik: Vukanovićev zadatak je da galamom zaustavi sve što je korisno za Republiku Srpsku