Prizivanje međunarodnog intervencionizma siguran je put u dodatno urušavanje ionako upitnog suvereniteta BiH, ocijenio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– Ko o čemu /zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis/ Zvizdić o hitnom raspoređivanju vojnih trupa EUFOR-a i NATO-a na području Brčkog. Malo mu je bila takva nebuloza u prvom kvartalu, pa je pred kraj godine odlučio da ponovi istu glupost –  napisao je Košarac na “Instagramu”.

On je upitao šta je Zvizdićev cilj, da li provociranje i zastrašivanje Srba i Republike Srpske, unošenje nemira među stanovništvo distrikta?

Prema njegovim riječima, ovakve izjave kojekakvih “zvizdića” su čvrsti koraci ka nestanku BiH.

– Ako im je to cilj, nećemo im smetati. Republika Srpska zna svoju put. Prizivanje stranog faktora na vojnu intervenciju u BiH dokaz je nemoći i neautentične i podaničke politike. Takav politički diletantizam je kontraproduktivan u svakom smislu – istakao je Košarac.

Kako on dodaje, Srpska ima svoju teritoriju, svoj narod, utvrđenu entitetsku granicu, preko koje nijedna vojna ili policijska formacija ne može proći bez saglasnosti institucija Republike Srpske.

– Zašto dežurni kritičari iz međunarodne zajednice ne reaguju i ne osude Zvizdićevu huškačku retoriku? Retoričko pitanje. Јasno nam je da su osude tih licemera rezervisane samo za Srpsku – istakao je Košarac.

Košarac je podsjetio da Republika Srpska vodi politiku mira i stabilnosti, zagovara unutrašnji dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u dejtonskoj i ustavnoj BiH, što je jedini mogući model.

– Vaša vizija kolonijalne zemlje u kojoj stranci i nelegitimni uzurpatori odlučuju i nameću zakone, te u kojoj prizivate strani faktor na vojno djelovanje, a vi svemu tome aplaudirate, dokazuje samo jedno, predsjednik Srpske Milorad Dodik ima apsolutno pravo kada kaže da je takva BiH nemoguća država – naveo je Košarac.

Pusti su snovi bošnjačkih političara da BiH ima imovinu, rekao je Košarac, imovina pripada entitetima, tako je u Ustavu i oko toga nema pregovora.

– Prestanite sa provokacijama i zajedničkim djelovanjem sa američkim ambasadorom Majklom/ Marfijem i /Kristijanom/ Šmitom. BiH je prazna ljuštura, kako vam to nije jasno?! Sva snaga je u Srpskoj i FBiH – zaključio je Košarac.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakOsnovano 109 poslovnih subjekata više nego lani
Naredni članakVRIJEME: Sutra oblačno sa kišom