Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da proces protiv vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića politički montiran, što iz Republike Srpske konstantno dokazuju.

– Ono što dodatno zabrinjava je da se stalno pokušava verifikovati Kristijan Šmit. Njega ne može publika da verifikuje, da mu da neku vrstu ovlaštenja kao što se sve vrijeme radi. Nažalost, dio političke strukture u BiH prihvata takvu vrstu verifikacije. Suština je da mu niko ne može dati verifikaciju, jer nije legalno izabran – rekao je Košarac.

On je ukazao da je riječ o klasičnoj političkoj represiji na institucije Republike Srpske.

– Mi nećemo odustati od toga da dokažemo da ovdje nema nikakvog osnova za bilo kakvo suđenje, ali da ima potrebe za novi model u BiH koji nastaje u kuhinjama Marfija i Šmita – rekao je Košarac.

Košarac je rekao da je zabrinjavajuće to što se stalno pokušava verifikovati Kristijan Šmit i da je taj proces kontaminiran naporima američke Ambasade u BiH da modelira neka nova rješenja koja nisu u skladu sa zakonom.

On je istakao da je to činjenica i da partnerstvo nelegitimnog Kristijana Šmita i ambasadora Majkla Marfija dovodi u situaciju da se legitimno izabranim predstavnicima jednog naroda koji su radili svoj posao treba da sudi pred neustavnim sudom.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Sutra pretežno sunčano i prijatno toplo
Naredni članakDOBOJ: Tužilaštvu predato lice osumnjičeno za ugrožavanje sigurnosti