Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da nije iznenađen nastavkom pravne lakrdije u režiji neustavnog Suda i Tužilaštva, a po željama jednog nelegitimnog stranca.

– Neće oni birati sredstva do svog cilja – da razvlaste i uruše Republiku Srpsku. Prepreka na tom putu je politika predsjednika Milorada Dodika i zato su se okomili na njega. Ne, njima nije bitno pravo, Ustav, Dejtonski sporazum. Pogazili su sve moguće pravne principe i postali poslušnici običnog mešetara, koji nema legitimitet visokog predstavnika i nelegalno boravi u BiH – naveo je Košarac na Instagram nalogu.

Dodao je da otužnica nije ništa drugo do politički obračun sa Republikom Srpskom i njenim legitimnim i legalnim, narodnom voljom izabranim predsjednikom Dodikom.

– Republika Srpska će zaštititi svoj institucije i izbornu volju svojih građana. Nemojte sumnjati u to! Niste vi, gospodo, prvi koji žele da nas podcijene, da nam oduzete naša Dejtonom i Ustavom zagarantovana prava. Mi imamo odgovor na vaša nečasna nastojanja. Nikome ne prijetimo – naveo je Košarac.

Istakao je da Srpska nudi rješenja bazirana na dogovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

– Stvorili smo našu Republiku Srpsku, imamo našu imovinu, naše institucije i demokratski poredak. Stvorili smo i branićemo svim demokratskim sredstvima, u zajedništvu i sabornosti sa našim narodom. Srpska je uz predsjednika Dodika! Znamo svoj put! – poručio je Košarac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakEgić: Atak na institucije Srpske; BiH je zemlja apsurda
Naredni članakOtvoren Јavni poziv Vlade Srpske za direktna ulaganja; Podsticaji za mala i srednja preduzeća (VIDEO)