Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ocijenio je da je američki ambasador u BiH Majkl Marfi kvazidipolomata koji je sve svoje napore uložio u uništavanje dogovora u BiH i opstruiše svaki mogući napredak ka EU, a uz čiju podršku i nelegitimni stranac vrši nasilje nad pravnim sistemom i zdravim razumom.

– Marfijeva drskost i bezobrazluk zaista nemaju granicu. Zaslijepljen mržnjom prema Srpskoj i srpskom narodu, taj kvazidiplomata na dnevnoj osnovi servira salve izmišljotina i neistina o predsjedniku Dodiku i institucijama Srpske. To je patološko stanje, kojem je neophodna adekvatna medicinska pomoć – naveo je Košarac.

Košarac je upitao otkud Marfiju pravo da se miješa u unutrašnja pitanja u BiH, ko mu je dao mandat za to i sa kojim pravom on vrijeđa i ponižava institucije Srpske, njeno rukovodstvo i predsjednika Dodika?

 To nije diplomatsko ponašanje, već manir lokalnog đilkoša sa uličnim vokabularom – naveo je Košarac na Instagramu reagujući na izjavu Marfija da se, kako kaže, “Dodik i njegove ulizice prevarama održavaju na vlasti”, te da usvojenim zaključcima u Narodnoj skupštini Srpske ruše Dejtonski mirovni sporazum.

On je ocijenio da je to što Marfi drži slovo o demokratiji – licemjerstvo i paradoks.

– Marfi je sve svoje napore uložio u uništavanje dogovora narodnom voljom izabranih predstavnika. On opstruiše svaki mogući napredak ka EU i uz čiju podršku nelegitimni stranac vrši nasilje nad pravnim sistemom i zdravim razumom – rekao je Košarac.

Košarac je napomenuo da je riječ o dvojcu koji uvodi kolonijalnu upravu u ovoj zemlji, te ukazao da se kao takvi drznu da govore o demokratiji.

– Kako vas više nije sramota! Zar stvarno mislite da smo slijepi, nijemi, da nemamo zrno soli u glavi i ne možemo shvatiti vaše zle namjere?! Zar stvarno mislite da nas možete vrijeđati i ponižavati? – upitao je Košarac.

On je, navodeći da Marfi i Šmit tvrde da su prijatelji građanima ove zemlje, poželio da Bog sačuva od takvih prijatelja.

– Јedini prijateljski čin jeste da odmah odu iz BiH, u jednom pravcu i zauvijek – poručio je Košarac.

Foto: instagram.com/stasa.kosarac

Izvor: RTRS

Prethodni članakKlokić: Šmitovo izazivanje kriza – standardna taktika tiranina
Naredni članakStevandić: Srpska će teretiti Šmita i Marfija zbog ugnjetavanja građana Srpske