Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da je SNSD predložio svim strankama u Srpskoj da ne učestvuju na predstojećim lokalnim izborima po zakonima koje je predložio nelegitimni stranac Kristijan Šmit, ističući da je taj prijedlog odraz odgovorne politike u zaštiti izbornog suvereniteta Srpske.

Košarac je rekao da je neophodan dijalog sa opozicionim strankama, jer je ovo izuzetno važno nacionalno pitanje.

“Nažalost, pojedini predstavnici opozicije već su krenuli sa negativnim narativom o ovoj temi, što nije dobra praksa. Želim da vjerujem da će u opozicionim strukturama ojačati svijest o potrebi da jednim glasom kažemo NE strancu koji urušava izborni suverenitet Srpske, Ustav i Dejtonski sporazum. Zato pozivamo opoziciju da odgodimo izbore do stupanja na snagu Izbornog zakona Srpske”, istakao je Košarac.

On je na društvenoj mreži “Instagram” napisao da je Šmit lažni visoki predstavnik i nema legitimitet da prekraja domaće zakonodavstvo i kroji pravila po svojim aršinima.

“To za nas nije prihvatljivo. Ne želimo kosovski scenario, koji su nam pripremili Šmit, /Majkl/ Marfi i plejada međunarodnih tutora, u namjeri da pogoduju bošnjačkom političkom faktoru”, poručio je Košarac. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPU DOBOJ: Preventivne aktivnosti policijskih službenika u cilju bezbjednog održavanja maturskih proslava
Naredni članakAmidžić: Opoziciji bliži stav Sarajeva o “Šmitovom zakonu”, pozivam ih da napišu izborni zakon Srpske