Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da Republika Srpska ima izborni suverenitet i da je njeno ustavno pravo da bira poslanike Narodne skupštine, delegate Vijeća naroda, predsjednika i potpredsjednike Srpske, delegate Doma naroda PSBiH, te skupštine gradova, odbornike skupština opština, gradonačelnike i načelnike opština.

Košarac je naglasio da je izraz izbornog suvereniteta Republike Srpske i zaključak Vlade kojim se pozivaju svi članovi organa za provođenje izbora iz Srpske da podnesu ostavke.

– To je jasan i nedvosmislen odgovor na nasrtaje i tendenciozne namjere nedobronamjernih stranaca, prvenstveno misleći na nelegitimnog /Kristijana/ Šmita i ambasadora /SAD u BiH Majkla/ Marfija, kao i bošnjačkog političkog faktora – naveo je Košarac u objavi na društvenim mrežama.

On je istakao da je takva politika antisrpska, antiustavna i antidjetonska, usmjerena protiv izbornog, ustavnog i svakog drugog kapaciteta Republike Srpske.

– Odgovorna politika predsjednika Milorada Dodika i institucija Srpske nikada neće dozvoliti da izbornu volju građana prekrajaju pojedinci, koje imenuje nelegitimni stranac i strukture koje vode politiku protiv Srpske – rekao je Košarac.

On je naglasio da će izbornu volju građana Srpske provoditi kredibilne institucije i organi Republike Srpske.

– Očekujem da će svi članovi organa za provođenje izbora iz Srpske postupiti po zaključku Vlade i podnijeti ostavke, potvrđujući patriotski odnos prema Srpskoj i slijedeći politiku njenih institucija – naveo je Košarac.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Željezničar deklasirao Crkvinu
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 07.04.2024. godine