Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac informisao je danas ministra inostranih poslova Srbije Marka Đurića da protestna nota koju je uputio ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković povodom održavanja Svesrpskog sabora ne predstavlja zvaničan i usaglašen stav BiH.

– Naglasio sam da sadržaj protestne note odražava isključivo lični politički stav aktuelnog ministra inostranih poslova BiH, te da je upućivanje tog dokumenta u ime BiH neustavno i nezakonito, kao i da predstavlja uzurpaciju i zloupotrebu ovlaštenja – istakao je Košarac.

Dodaje da je jedini ustavno nadležan organ za kreiranje i vođenje spoljne politike je Predsjedništvo BiH, koje nije dalo saglasnost Konakoviću, što nije učinio ni Savjet ministara BiH, kao organ koji provodi politiku institucija BiH.

– U ime BiH moguće je govoriti isključivo onda kada tri člana Predsjedništva BiH usaglase stav. Sve drugo je neustavna i nezakonita praksa, o čemu ćemo nastaviti da obavještavamo prijateljske zemlje u regiji, Evropi i svijetu – dodaje Košarac na društvenoj mreži “Instagram”.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakŠulić: Suzbiti sivu zonu u rentakar agencijama
Naredni članakFormiran predmet protiv Suljagića zbog prijetnji policijskom službeniku