Američka korporacija Majkrosoft saopštila je da će dodati novu funkciju u operativni sistem Vindous 11 (Windows 11) koja će omogućiti korisnicima da ponovo instaliraju ovaj sistem bez gubitka datoteka ili aplikacija.

Nova funkcija Vindous apdejt (Windows Update) bi mogla da umiri korisnike koji se boje da će izgubiti slike ili datoteke kada pokušaju da ponovo instaliraju ili oporave sistem Vindous 11, objavljeno je na veb stranici windowslatest.com, prenosi Tanjug.

Funkciju “Fix Problems using Windows Update” je moguće pronaći preko Settings > System > Recovery.

Ona trenutno ne radi pošto je Majkrosoft još u fazi testiranja beta verzije, ali očekuje se da će biti dostupna u februaru ili martu 2024. godine.       

Istraživanje koje je sproveo Gartner, poznata istraživačka i savjetodavna firma, ukazuje na značajan pad povjerenja korisnika u društvene mreže. Prema ovom istraživanju, čak 53% ispitanika vjeruje da su društvene mreže danas u lošijem stanju u odnosu na prethodne godine. Ključni faktori koji doprinose ovom negativnom trendu uključuju širenje dezinformacija, toksičnost korisničke baze i sve prisutnije botove.

Ova situacija dovodi do toga da korisnici postaju sve skeptičniji prema sadržaju koji se deli na ovim platformama. Kao posledica, mnogi razmišljaju o smanjenju svoje aktivnosti na društvenim mrežama ili čak da potpuno prestanu da ih koriste.

Zabrinutost potrošača nije ograničena samo na trenutno stanje. Predviđanja o većoj integraciji generativne vještačke inteligencije (GenAI) u društvene mreže izazivaju dodatne brige. Prema istraživanju, više od 70% ispitanika smatra da će ovakav razvoj događaja negativno uticati na korisničko iskustvo.

Emili Vajs, viši glavni istraživač u Gartnerovoj praksi za marketing, ističe da “iako društvene mreže ostaju glavni kanal ulaganja u digitalni marketing, potrošači aktivno pokušavaju da ograniče njihovu upotrebu”. Vajs dodaje da značajan broj korisnika deli manje ličnih informacija i sadržaja u poređenju sa prethodnim godinama. Ovo predstavlja izazov za direktore marketinga (CMO-ove), koji moraju da prilagode svoje strategije privlačenja i zadržavanja kupaca.

Povjerenje u sposobnosti vještačke inteligencije takođe opada, što dovodi do toga da neki potrošači traže brendove koji se ne oslanjaju na AI. “Postoji podsekcija brendova koja će izbegavati AI i naglašavati humaniji pristup,” objašnjava Vajs. Ovaj “akustični” koncept će se koristiti za distanciranje brendova od percepcije poslovanja zasnovanog na AI kao nešto što je neosobno i homogeno.

Dodatno, do 2028. godine se očekuje da će organski saobraćaj brendova na pretraživačima opasti za 50% ili više, usled brzog usvajanja GenAI u pretraživačima. Ovaj trend će značajno poremetiti sposobnost CMO-ova da koriste organsku pretragu za podsticanje prodaje.

“CMO-ovi moraju biti spremni na poremećaje koje će doneti pretraga zasnovana na GenAI,” upozorava Vajs.

Ova dinamika ukazuje na neophodnost prilagođavanja marketinških strategija novonastalim okolnostima. Dok tehnologija nastavlja da se razvija, brendovi i marketinški stručnjaci moraju pronaći načine da ostanu relevantni i privlačni korisnicima koji sve više traže autentičnost i pouzdanost, prenosi Telegraf.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakPoznato kad bi Xiaomi 14 mogao da stigne na svjetsko tržište
Naredni članakKako se oporaviti od nespavanja u samo 20 minuta?