U Dječijem pozorištu Republike Srpske počeo je rad na novoj predstavi – “Konjić Grbonjić”, Petra Peršova, u režiji Ivane Dragutinović Maričić.

Autor dramatizacije “Konjića Grbonjića” je Milan Gajić.

U predstavi igraju Božana Bijelić, Aleksandra Spasojević, Rade Kostić, Dragan Vučić, Svjetlana Andrić, Dragana Ilić, Saša Terzić, Duško Mazalica i Aleksandar Runjić.

Kako navode iz pozorišta, scenografiju i izradu lutaka potpisuje Berina Šuščević, uz saradnike Petru Јocić i Vaska Јordanova, kostimograf je Јelena Stojčić, kompozitor Mladen Matović.

Beogradskoj rediteljki Ivani Dragutinović Maričić ovo je prva saradnja sa Dječijim pozorištem Republike Srpske, a i ansambl je pojačan sa još jednim mladim umjetnikom -glumcem Aleksandrom Runjićem, koji se predstavio banjalučkoj publici u brojnim predstavama Narodnog pozorišta Republike Srpske i Gradskog pozorišta “Јazavac”.

“Konjić Grbonjić” dio je lektire za učenike 3. razreda osnovne škole, a smatra se jednom od najpopularnijih bajki za djecu. Nastojeći da svake godine izvede naslov, koji je dio obavezne lektire u osnovnim školama Republike Srpske, nacionalni teatar za djecu ovim postiže optimalnu interakciju u komunikaciji škole – teatar.

Pokrovitelj predstave je Ministarstvo prosvjete i kulture, a premijera se očekuje početkom septembra.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakTegeltija se u Ohridu sastao sa Varheljijem (FOTO)
Naredni članakVišković sa predstavnicima kineske kompanije o izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor