Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je da je Sud BiH prvostepenom presudom osudio na 15 godina zatvora Milana Trišića, čime je još jednom pokazao pristrasnost i dvojne aršine u svojim odlukama.

– U danima kada gledamo kako se bratunački muslimani hvale u medijima da su bili u odredu El mudžahedin i pričaju da su bili u Kravici na krvavi Božić, samo dan pred parastos za ubijene Srbe iz Bjelovca, Sud BiH ponovo pokazuje mišiće i soli nam živu ranu. Bezobrazno i nedopustivo – rekao je Kojić za Srnu.

Kojić je napomenuo da sama činjenica da je Trišić, koji je bio u Americi, deportovan i da je ekstradicioni proces završen u ekspresnom roku, jasno govori koja je bila namjera Suda BiH, a to je što prije ga osuditi.

– Sada imamo slučaj Nade Tomanić koja je bila pripadnik zloglasne jedinice “Zulfikar” i trebala bi odgovarati za stravična mučenja logoraša u “Silosu”, ali ekstradicioni postupak ide vrlo sporo, krade se na vremenu kako ne bi izašla pred lice pravde. Pitamo dokle? – istakao je Kojić.

Kojić je u ime porodica koje predstavlja pitao Sud BiH da li je za ubistvo 3.267 Srba u Podrinju dovoljna kazna od 29 godina, a da sam Trišić dobije 15 godina?

– Da li je on ubio 1.600 ljudi, pa da dobije tako visoku kaznu? Elfeta Veseli, žena monstrum izmasakrira dječaka Slobodana Stojanovića i dobije 13 godina, a Trišić 15… Strašno da strašnije ne može od ovoga – naglasio je Kojić.

On je dodao da se boje da će u drugostepenoj presudi biti i povećana ova kazna jer je to “mantra” ovog nakaradnog suda.

Sud BiH prvostepeno je osudio na 15 godina zatvora Milana Trišića, kojem je suđeno po optužbi za zločin protiv čovječnosti na području Bratunca 1992. godine.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Osoba kojoj treba da se sudi je Šmit
Naredni članakŠulić: Nova fiskalizacija i informacioni sistem onemogućiće malverzacije