Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić ocijenio je da je udruženje “Majke Srebrenice” politička organizacija direktno pod kontrolom SDA i najodaniji partner zapadnih ambasada, a koje ima dva cilja – održavanje mita o lažnom genocidu i urušavanje Republike Srpske.

– Јavnost pitamo da li je ikad neko provjerio njihovo poslovanje, da li je nekad neko pratio njihove tokove novca, jer smo bili svjedoci da se javno hvale visokim primanjem – naveo je Kojić.

On je naveo da je lider SDA Bakir Izetbegović na jednom političkom skupu govorio da je ova stranka poslala pisma na 1.500 adresa da bi nekadašnji visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo zakon o negiranju genocida, ali da su ta pisma potpisale “Majke Srebrenice”.

– “Majke Srebrenice” predstavljaju se kao organizacija koja se bavi istinom i pravdom koja se prezentuje cijelom svijetu, iako mi koji živimo u Srebrenici znamo da to nema veze s tim. Znamo da je to organizacija za političke uhljebe SDA i jedna od udarnih pesnica, kako SDA, tako i zapadnih ambasada u održavanju mita o navodnom genocidu u Srebrenici koji se svakim danom sve više ruši i ta dobro plaćena laž izlazi na vidjelo – rekao je Kojić.

On je ukazao na to da je riječ o organizaciji u kojoj par dobro obučenih žena dobija visoka primanja da bi pričale ono što im političko Sarajevo i strani ambasadori napišu.

Kojić je istakao da Izetbegovićev govor samo potvrđuje da je Incko bio instruisan od SDA i da je taj “zakon” očigledno njemu debelo plaćen jer je ubrzo nakon donošenja tog zakona pobjegao iz BiH bez jasnog objašnjenja za taj potez.

– Koliko je ova BiH jadna, čemerna i neodrživa pokazuje i ovaj Inckov zakon koji `inicira` jedna Munira Subašić koja, zapravo, samo izvršava naredbe Bakira i njegovih trabanata – zaključio je Kojić.

Foto: srna.rs

Izvor. SRNA

Prethodni članakKovačević: Ako Šmit pokuša da “nametne” izmjene Izbornog zakona BiH, Srpska će odmah donijeti svoj zakon (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Učenici Saobraćajne i elektro škole kreirali aplikaciju za pomoć zavisnicima (VIDEO)