Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić poručio je američkom ambasadoru u BiH Majklu Marfiju da mora da zna da srpske žrtve nisu pale da bi on i njemu slični sada prijetili nestajanjem Republike Srpske i pozvao ga da skloni ruke od svetinje srpskog naroda.

Kojić je rekao da prijetnja koju je Republici Srpskoj uputila američka Ambasada u BiH predstavlja pokazivanje mišića, ali i demaskiranje njihovog cilja usvajanjem rezolucije o Srebrenici – a to je ukidanje Srpske.

Kojić je pojasno da prije svih Majkl Marfi sada daje smjernice onima koji misle da je ova kvazirezolucija nešto što će moći da ukine Republiku Srpsku.

– Marfi mora da zna da srpske žrtve nisu uzalud pale da bi sada on i njemu slični prijetili nestajanjem Republike Srpske – rekao je Kojić Srnu.

On je Marfiju poručio da Srbima ne soli rane.

– On mora da zna da će grobovi naših najmilijih uvjek počivati u Republici Srpskoj jer su oni i život dali za Republiku Srpsku a ne za unitarnu BiH koju želi Marfi i njegove sluge – pojasnio je Kojić.

Kojić je ocijenio da se u BiH jedino Republika Srpska drži slova Dejtonskog mirovnog sporazuma, a svi drugi nekakvog imaginarnog duha.

– Republika Srpska je jedan od dva entiteta koji je unesen u BiH, ali da nam očigledno na ovakav način tu nije mjesto. Dajemo punu podršku našim institucijama i vjerujemo da rade ispravnu stvar, a posebno jer nikada do sada nisu pozivali na incidente i rat kao što to radi političko Sarajevo – zaključio je Kojić za Srnu.

Ambasada SAD objavila je da secesija ili “razdruživanje” Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego znači kraj Republike Srpske”.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakStevandić: Republici Srpskoj niko neće određivati koga će zvati na razgovore
Naredni članakDOBOJ: Održan treći po redu Sajam zanimanja (FOTO/VIDEO)