Koalicija “Zajedno za Srebrenicu”, koju čine sve srpske partije iz ovog mjesta, poručila je da nikada neće prihvatiti nametanje zakona kojim se Srbi žele prikazati genocidnim.

– Srbi su narod koji je u 20. vijeku procentualno dao najviše žrtava u odnosu na broj stanovnika i licemjerno je i apsurdno da ga anglisaksonska politika proglasi genocidnim. To nikada nećemo prihvatiti – istaknuto je u saopštenju.

Osuđen je, kako su u Koaliciji nazvali, kukavički način nametanja zakona o “zabrani negiranja genocida i pokušaj zastrašivanja srpskog naroda”.

Iz ove koalicije su najavili da će još snažnije i upornije raditi i insistirati na istraživanju i objavljivanju činjenica o zločinima počinjenim nad srpskim narodom Srebrenice u svim ratovima vođenim na ovim prostorima u 20. vijeku koji ima sve karakteristike genocida.

– Nikada nećemo zaboraviti jame i srpska stratišta od Јadovna i Јasenovca do Kragujevca i od Kravice do Zalazja, Ratkovića, Brežana, Podravanja, Bjelovca, Skelana – poručeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović.

Koalicija je pozvala sve patriotske snage na jedinstvo u ovim izazovnim vremenima, jer se, kako su naglasili, samo tako može sačuvati Republika Srpska koja će iduće godine proslaviti 30 godina postojanja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prethodni članak“Čast otadžbine”: Inckov i zadatak OHR-a nemoguća misija
Naredni članakPrva pobjeda Srbije u Tokiju, basketaši bolji od Kine