Svako odmicanje od dogovora iz Laktaša je korak nazad na putu BiH prema EU, rekao je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, gostujući u našem Јutarnjem programu.

– Neki od Zakona su usvojeni. Urađen je određen pomak na evropskom putu. Ostalo je još preprepka, jedan od njih je Izborni zakon. Ne smije se dopustiti da pojedinci određuju naši sudbinu. Naša sudbina treba da bude u našim rukama, kako da uredimo BiH na evropskom putu – poručio je Klokić.

On ističe da da veliki pritisci koji skreću BiH sa evropskoim putu dolaze iz pojedinih ambasada, prije svih SAD.

– Predložio bih američkom ambasadoru da osnuje političku partiju, a imam i naziv za nju. PDP – RS. Ne, nije to ovaj naš PDP, već to je skraćenica za “Partiju dnevnih pritisaka”. Prve reakcije dolaze uvijek iz američke asmbasade. Bez obzira kolika ona bila sila, SAD nije članica EU, a želi da diktira njen put u istu – istakao je Klokić.

Ulazak u EU sigurno bi BiH donio neke benefite.

– Standard građana bi se sigurno popravio, lakše bi se dolazilo za zaposlenja. Kohenzioni fondovi donose ogromna sredstva. Isto tako stabilnost, lakši protok robe prema  EU, ali i svima onima koji nam žele biti partneri – dodao je Klokić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakŠeranić: Memorandumom smo obezbijedili institucionalnu saradnju sa Bjelorusijom (VIDEO)
Naredni članakMarković: Slučajevi femicida u porastu; Usvojiti zakon i kazniti počinioce (VIDEO)