Patolog Željko Karan koji je vršio prvu obdukciju tijela 21-godišnjeg studenta iz Banjaluke Davida Dragičevića, koje je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas, priznao je da njegova smrt nije bila zadesna!

Željko Karan, specijalista sudske medicine u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske, koji je na pres konferenciji MUP-a RS održanoj 26. marta izjavio da je obdukcijom utvrđeno da je smrt Davida Dragičevića nastupila utapanjem, a da su na tijelu uočene zaživotne povrede, rekao je nešto što je tokom konferencije svima promaklo!

Dok je novinarka postavljala pitanje da li je, što se policije tiče, Davidova smrt okarakterisana kao “zadesna”, Karan je tiho, sebi u bradu rekao:

– Nije nikako!

Njegova kratka izjava ostala je nezapažena sve dok je pokret Restart Srpska nije objavio na svojoj stranici na Fejsbuku.

I dalje ostaje nerazjašnjeno na osnovu čega je policija utvrdila da nema elemenata krivičnog djela kada je riječ o Davidovoj smrti i da se ne radi o ubistvu već o zadesnoj smrti.

Građani Banjaluke već sedam dana vode akciju podrške porodici Davida Dragičevića, koja tvrdi da je David ubijen i da policija krije stvarne okolnosti pod kojima je on stradao.

Pod parolom “PRAVDA ZA DAVIDA – STOP nekažnjenim ubistvima u Banjaluci”, građani se okupljaju svako veče u 18 časova na Trgu Krajine, pale svijeće i traže istinu o smrti ovog mladića.

Istinito

Prethodni članakSkandali ne prestaju da tresu Facebook: Rast čak i po cijenu života korisnika
Naredni članakProšle godine evidentirano 98.732 prekoračenja brzine: 215 km/h vozio autoputem Banjaluka-Gradiška