Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske prepoznato je među institucijama i policijskim agencijama u regiji i Evropi kao moćna institucija koja je sposobna da rješava najteže oblike međunarodnog kriminaliteta, istakao je danas resorni ministar Siniša Karan.

– MUP Srpske je u regiji i putem međunarodnih organizacija Interpola, Eurodžasta i svih institucija i policijskih agencija u regiji, Evropi i šire prepoznata kao moćna, respektna institucija sposobna da rješava najteže oblike međunarodnog kriminaliteta zajedno s drugim agencijama – rekao je Karan novinarima u Trebinju komentarišući međunarodnu akciju “DŽad” u kojoj su uhapšene 23 osobe, u kojoj su učestvovali i pripadnici MUP-a.

Karan je naveo da je na osnovu te akcije i još devet drugih međunarodnih akcija, MUP Srpske stekao puno povjerenje svih policijskih agencija.

– Mi smo to povjerenje stekli. Pola od tih devet akcija smo mi direktno vodili, asistirale su nama policije u cijeloj regiji putem Europola, a u ovoj akciji smo mi asistirali – rekao je Karan.

On je dodao da to najbolje pokazuje mjesto i ulogu MUP-a u regiji i njegovu snagu.

Na području Republike Srpske su u međunarodnoj akciji “DŽad” uhapšena 23 lica, a otkriveno je 20 krivičnih djela, i to najviše iz oblasti trgovine drogom i oružjem.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Ujutru snijeg, popodne razvedravanje i prestanak padavina
Naredni članak“BiH će izgubiti u političkom procesu pred neustavnim Sudom” (FOTO)