Svi želimo da kupljeni paradajz bude što duže svjež i sladak, bez obzira na to na koji način ga pripremate i uz koja jela. U svakom slučaju, paradajz je neizostavan dio srpske kuhinje. Kako bismo ovo postigli i njegovu svježinu zadržali što duže važan je način njegovog čuvanja.

Kako se čuva paradajz?

Ako paradajz još nije zreo, najbolje je da ga čuvate na nekoliko dana dok ne postane zreo, a onda ga pripremati. Zreli paradajz može da ostane svjež u frižideru prilično dugo. Međutim, na društvenim mrežama se pojavio sjajan trik kako da što duže ostane svjež.

Dakle, da biste produžili svežinu paradajz, dovoljno je da uklonite peteljku i da na njeno mjesto stavite komadić selotejpa. Poslije 10 dana, paradajz je izgledao potpuno isto kao i prvog dana. Da li je do ljepljive trake ili do “plastičnosti” paradajza… niko ne zna, ali trik očigledno radi.

Takođe, bitno je naglasiti da paradajz možemo da čuvamo u frižideru, ali važno je da uzmemo u obzir zrelost paradajza. Hlađenje prekida proces zrenja. Ako stavite nezreli paradajz u frižider, ostaće takav. U slučaju da ste kupili prezreli paradajz, obavezno ga stavite u frižider da se uspori kvarenje, prenosi Krstarica.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

    Prethodni članakZašto Francuzi žele posebne namete za kineska vozila, a Nijemci se protive
    Naredni članakKako se riješiti bijelih fleka od praška