U zimskim mjesecima, sušenje veša većini predstavlja pravi problem. Sušenje je dugotrajno i, na kraju, ali ne i najmanje važno, skupo. Upotreba radijatora i klima-uređaja nije jeftina, a osim toga veš može da miriše na vlagu.

Rješenje za ovo je odvlaživač vazduha koji sakuplja višak vlage u prostorijama. Jedna od glavnih prednosti ove metode su mnogo niži mjesečni troškovi. Sve što treba da uradite je da postavite odvlaživač u prostoriju u kojoj sušite veš. A, ako koristite kvalitetan odvlaživač, brzo ćete primjetiti da se tanka odjeća suši duplo brže.

Stručnjak za održavanje domaćinstva Kris Majkl rekao je da odabir pravog prostora za sušenje veša može učiniti ovu metodu još boljom.

“To bi trebalo da bude najmanji prostor u stanu, sa zatvorenim prozorima i vratima. Mali prostor će zadržati topli vazduh, a sušenje će biti još brže uz odvlaživač“.

Zbog toga ne bi trebalo da prilagođavate stalak za sušenje veša mjestu gdje inače stoji odvlaživač, već sve zajedno premjestite u najmanju prostoriju koju imate – tek tada ćete vidjeti pravu snagu odvlaživača, prenosi n1info.si.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakKoji je najniži kalorijski unos koji morate da poštujete dok trenirate?
Naredni članakKošarac: Dogovor SNSD, HDZ-a i “Trojke” ozbiljna šansa za evropski put BiH