Vijesti

JZU ”Dom zdravlja” Doboj: Organizacija rada u Službi porodične medicine

Pandemija korona virusa stavila je sve zdravstvene ustanove širom svijeta u izmijenjen sistem rada, pa tako i JZU Dom zdravlja Doboj. Iz tog razloga je Služba porodične medicine od 30.03.2020. napravila novi raspored rada koji bi maksimalno izašao u susret našim pacijentima, a sa druge strane sačuvao zdravstvene radnike od moguće izloženosti samom virusu.

Rad se odvija u dvije smjene, sa smanjenim brojem zdravstvenih radnika, jer je dio zbog reorganizacije raspoređen na poslove trijaže i rad u Ambulanti za respiratorne infekcije. Uzevši u obzir da je od velikog značaja dobra organizacija kako bi zadržali zdravstvene radnike u procesu rada bez potrebe izolacije, molim naše drage pacijente da sa razumijevanjem i strpljenjem prihvate ovakav način rada, dok traje vanredno stanje.

Naše dežurne ekipe, javljaju se na sve brojeve telefona od 07:00-19:00 i telefonskim putem dogovaraju sa pacijentima potrebne recepte, uputnice i ostalo, koje se preuzimaju na INFO PULT-u.

Još jednom molim naše drage pacijente i sugrađane da razumiju vanredno stanje i da pomognu našim zdravstvenim radnicima koji se pored izloženosti virusu, svaki dan susreću sa konfliktnim i stresnim situacijama.

Darja Tadić, glavna sestra Službe porodične medicine

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: JZU ”Dom zdravlja” Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close