DOBOJ, 30. NOVEMBRA /SRNA/ – U Doboju je otvorena izložba radova korisnika lokalne Fondacije "Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju", koja je prodajnog karaktera, a od prikupljenih sredstvava biće nabavljen mobilni inkubator za prijevremeno rođenu djecu dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka".Izložba predstavlja rezultat rada grnčarskih radionica za primijenjenu umjetnost koje vodi akademski vajar Drago Handanović, u organizaciji dobojskog Rotari kluba, a uz podršku Fondacije "Centar za djecu i omladinu sa smetnjam u razvoju" i Centra za kulturu i obrazovanje Doboj. 

Handanović je rekao Srni da su predstavljeni keramički panoi, te taktile i lebdilice, za koje kaže da su jedinstvene u Doboju, nastale na grnčanskom kolu i modelovane slobodnom rukom. "U Grnčarskoj radionici učestvovalo je 25 korisnika Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju od 7 do 30 godina, a sve poteškoće savladane su radom i ljubavlju", naveo je Handanović. Na izložbi, koja je otvorena sinoć, priređen je i preformans slijepe umjetnice Nataše Arsenijević, koja je demonstrirala rad na grnčarskom kolu. 

Predsjednik dobojskog Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sanja Živković rekla je da izložba koja je humanitarnog karaktera daje i potrebnu podršku radu dobojske fondacije i aktivnostima koje se realizuju za tu djecu. 
Direktor dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje Novak Radojčić kaže da je riječ o jedinstvenoj izložbi koja će u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu biti otvorena do ponedjeljka, 5. decembra. Iz Rotari kluba navode da će, s ciljem nabavke mobilnog inkubatora, u decembru biti organizovan niz aktivnosti. Između ostalog, 13. decembra biće organizovana predstava učenika dobojskih osnovnih škola i vrtića, a hotel "Park" je tokom decembra obezbijedio humanitarni bon–kafa i kolač u iznosu od pet KM. 

Izvor: Srna

Prethodni članakVozači, oprez zbog poledice
Naredni članakDoboj: Krali lizala i bombone a onda dijelili prolaznicima