Dinamika pripremne dokumentacije oko izgradnje nove Bolnice u Doboju, bila je tema današnjeg sastanka u Gradskoj upravi u ovom gradu. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Doboja sa saradnicima, ministar zdravlja Srpske i menadžment Bolnice „Sveti apostol Luka“.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović  rekao je da je vidljivo  da se ubrzanim koracima ide ka realizaciji projekta izgradnje nove Bolnice u ovoj lokalnoj zajednici, čija bi izgradnja mogla početi krajem aprila. Za mjesec i po Skupština grada bi tebalo da usvoji regulacioni plan, a potom će uslijediti izdavanje građevinske dozvole za gradnju, kazao je Petrović.

On je dodao da se objekat, prema do sada viđenom na terenu, može graditi u naselju Usora, te da će elaborat biti završen za mjesec dana.  Nakon toga se može krenuti u izgradnju.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić rekao je da će resorno ministarstvo biti nosilac projekta, ali da će u njegovu realizaciju svakako biti uključena Gradska uprava i menadžment Bolnice. On je rekao da bi nova Bolnica trebalo da bude završena u roku od dvije godine.

Direktor Bolnice „Sveti apostol Luka“ Milorad Živković rekao je da je prvobitan projekat objekta bolnice revidiran sa 24.000 na 21.000 metra kvadratna, te da su izbačeni restorani i ostali nemedicinski objekti, dok heliodrom ostaje u planu.

Vrijednost ovog projekta je oko 80 miliona maraka.

RTV DOBOJ

 

Prethodni članakStrategija EU ohrabruje BiH
Naredni članakGorivo u BiH skuplje nego u Austriji