Mladen Dujaković (33) iz Čelinca prva je žrtva sibirke zime koja je poslednjih dana pogodila banjalučku regiju, saznaje „EuroBlic“.

Komšije su Mladena našle kako spava na granama umotanog u zelenu mrežu. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrđeno nam je, navodeći inicijale, da je 19. februara pored puta pronađeno telo Dujakovića.

– Pripadnici policijske stanice Čelinac uz prisustvo lekara mrtvozornika iz Doma zdravlja tog grada obavili su uviđaj. Telo je prevezeno i Zavod za sudsku medicinu gde je obavljena obdukcija i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog dela – pojasnili su u policiji.

Meštani u Brezičanima pričaju da je Dujaković imao težak život i da su on i brat godinama živeli sami, jer su ostali bez roditelja.

– Nisam dobro poznavao Mladena, ali sam ga često sretao. Koliko znam ponekad je radio i stvarno ne znam od čega su živeli. Čuo sam da se on smrznuo sigurno nekoliko dana ranije, jer se po selu pričalo da je nestao – ispričao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima Mladen je često imao sukobe sa bratom koji je bio jači od njega, pa kada su saznali da je nestao sumnjali su da je to povezano.

– Bojali smo se da ga je možda jače udario i da je pao negde. Prvo smo pretraživali teren oko kuće i nismo ga našli. Kasnije ga je jedan od komšija našao u šumi – rekao je naš sagovornik.

Mladenov rođak Ilija Dujaković ispričao je za „EuroBlic“ da je nesrećni mladić voleo malo više popiti i da je tako verovatno bilo i kobne večeri.

– Čuo sam od rođaka da je nestao. Nas oko 25 ljudi iz sela se skupilo da ga tražimo, a prva dva dana sa nama je bila i policija. Prvo smo ga tražili u blizini kuće, međutim nije bilo nikakvih tragova – kaže Ilija.

Prema njegovim rečima treći dan potrage jedan od komšija je posumnjao da bi mogao biti u blizini stare škole koja se nalazi na putu iz Jošavke prema Brezičanima, jer ga je par puta video da tuda prolazi.

– On i moj sin su otišli na to mesto i tek iz drugog pokušaja su ga našli. Ležao je na nekim granama koje su bile potkresane kada je neko obarao stabla. Verovatno mu je bilo hladno pa se umotao zelenom žičanom mrežom koja služi za plastenike i ograde – ispričao je Ilija.

Kaže da je čuo da je Mladen to veče bio u Jošavki gde je radio na jednoj pilani i da je čuo da je to veče pio alkohol.

– Verovatno da se peške vraćao kući i da su se pomešali hladnoća i alkohol, pa je seo, a zatim i legao da odmori. Mladen je stvarno bio dobar momak i nije bio problematičan. Jedino je ponekad imao probleme sa bratom koji je jači, pa ga znao nekad i napadati – pojasnio je Ilija.

Istakao je da su kasnije čuli da je telo Mladena prevezeno u Banjaluku na obdukciju i da je patolog utvrdio da je umro od smrzavanja i da nije imao nikakve druge povrede. Meštani sela Brezičani ispričali su da im je u potrazi za Mladenom Dujakovićem pomagala policija.

– Treći dan kada smo ga našli, policija nija bila sa nama. Čuo sam da su stalno bili na vezi sa nekim od meštana. Pored toga obavili su razgovore sa svima koji su poznavali Mladena, jer su sumnjali da je možda i ubijen. Kada smo prijavili da je nađen, veoma brzo su došli na lice mesta – rekao je jedan od meštana.

Preminuo u kafiću

Pre nekoliko dana vlasnik jednog kafiča u Brčkom u lokalu je našao beživotno telo A.D. (41) kojem je dozvolio da prespava unutra.

Naime, muškarac je uveče došao do kafića i zamolio vlasnika da prespava unutra.

Čovek mu je to dozvolio, a kada je sledeće jutro došao u kafić našao ga je bez znakova života. Pretpostavlja se da je A.D. tog dana ceo dan proveo napolju i da nije imao gde da se skloni od velikih minusa. Najverovatnije se radi o prirodnoj smrti.

(Blic)

Prethodni članakU BiH oblačno sa kišom
Naredni članakIvana u utorak u Beogradu – doček u dvorani na Banjici