Instagram, jedna od najpopularnijih društvenih mreža svijeta, a posebno popularna među mlađom populacijom, predstavila je svoju novu zanimljivu funkciju. A ona će mladima sugerirati da ako se ova mreža koristi kasno naveče da je jednostavno – ugase.

Naime, ukoliko mlada osoba, tačnije tinejdžer, koristi društvenu mrežu Instagram duže od 10 minuta tokom kasnih večernjih ili noćnih sati, bez obzira pregledava li slike, filmiće ili Reelse, sama aplikacija će ju obavijestiti da prestane koristiti pametni telefon i da ode spavati. A ovdje se radi o novoj funkciji koja se zove Nighttime Nudges, a ona će se korisniku automatski pojavljivati i neće se moći ugasiti. Ipak, ona se neće pojavljivati svima, nego samo onima koji su mladi od 18 godina.

“Želimo da tinejdžeri napuste Instagram s osjećajem da je vrijeme provedeno u korištenju aplikacije bilo značajno i namjerno. Takođe, ova funkcija će ih podsjetiti da odu spavati jer svi znamo da je san posebno važan za mlade ljude”, naveli su iz ove popularne društvene mreže.

Ovaj novi alat se predstavlja nakon niza sličnih funkcija koje je Instagram uveo kako bi pomogao tinejdžerima, ali i njihovim roditeljima, da lakše kontrolišu vrijeme koje oni provedu koristeći aplikaciju.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakOvo su najprodavaniji telefoni svih vremena
Naredni članakKubatlija: Moguće investicije u energetski sektor vrijedne i do 10 milijardi evra