Direktor Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić izrazila je zadovoljstvo što je Centar prepoznao kvalitet scenarija i podržao produkciju filma “Za danas toliko”, koji je na 52. Međunarodnom filmskom festivalu FEST u Beogradu dobio dvije nagrade.

Ilićeva je istakla da ove nagrade predstavljaju afirmaciju stvaralaštva i autora iz Republike Srpske.

– To je predivan porodični film koji gledaocu nudi tople emocije i autentičnu atmosferu života prosječne porodice na ovim prostorima i radujem se premijeri u Republici Srpskoj – rekla je Ilićeva Srni.

Ona je dodala da su veoma pozitivne reakcije i ovacije publike na premijeri upućivale na to da film neće proći neopaženo ni od žirija.

Ilićeva je rekla da nagrada “Milutin Čolić”, koju je dobio Marko Đorđević za najboljeg režisera srpskog filma, kao i obrazloženje žirija i preporuka distributerima da ovaj film prigrle i prikažu u kino dvoranama, predstavlja snažan vjetar u leđa ovom ostvarenju.

U Beogradu je prošle sedmice u okviru beogradskog FEST-a održana premijera filma “Za danas toliko” Marka Đorđevića. Film je podržao Audio-vizuelni centar Republike Srpske 2022. godine na prvom konkursu za sufinansiranje proizvodnje filmova manjinskih koprodukcija koji je raspisao ovaj centar.

Ivani Vuković je na FEST-u pripala nagrada za najbolju žensku ulogu, dok je “Politikina” nagrada “Milutin Čolić” za najbolji srpski film pripala reditelju Marku Đorđeviću.

U filmu igraju Filip Đurić, Ivana Vuković, Nikola Rakočević, te regionalna i međunarodna zvijezda Goran Bogdan i drugi.

Film “Za danas toliko” je nastao pod okriljem producentske kuće “Altertise”, a u koprodukciji sa kućama “SineRent”, “Digital goblen medija” i “Stiglic prodakšn”. U pitanju je koprodukcija Srbije i Republike Srpske.

Nastanak filma podržali su Ministarstvo kulture Srbije, Filmski centar Srbije, Audio-vizuelni centar Republike Srpske i grad Novi Sad.

Film je producirao Miloš Pušić, dok su koproducenti Ivica Vidanović i Đorđe Vranješ, a Stefan Јevđenijević je izvršni producent.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: U toku radovi na rekonstrukciji hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Zelinji (FOTO/VIDEO)
Naredni članakElektronski recepti ponovo u funkciji, obavezne elektronske zdravstvene kartice