Početkom naredne sedmice, u dogovoru sa predstavnicima pekarske industrije i Privredne komore Srpske, moglo bi biti pronađeno rješenje za definisanje niže cijene hljeba od brašna tip 500 i njegove gramaže, rekao je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

Šulić je nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore i proizvođača pekarskih proizvoda Srpske, istakao da će se narednog ponedjeljka održati sastanak na kojem će se pokušati naći zajedničko rješenje.

– U pripremi je uredba o cijeni osnovnog hljeba tip 500 i zajednički ćemo tražiti način i kalkulaciju kako bismo definisali cijenu i gramažu – rekao je Šulić.

Šulić je naveo da je na sastanku vođena konstruktivna rasprava i da je dogovor blizu, te da je cilj da građanima bude obezbijeđen jeftiniji hljeb jer je to osnovna životna namirnica.

Povećanje iznosa minimalne plate u Republici Srpskoj nije opravdanje za povećanje cijena hljeba i protiv toga se treba boriti, jer udio u cijeni nije samo povećanje minimalca, izjavio je Zoran Petoš iz prijedorskog Udruženja za zaštitu potrošača “Don”.

Petoš je rekao da je to što brašno nije poskupjelo još jedan argument da je poskupljenje hljeba neopravdano.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakCentralna banka BiH: Devizne rezerve na kraju decembra porasle na 16,29 milijardi KM
Naredni članakVRIJEME: Sutra umjereno do pretežno oblačno