Poslanik SNSD Radovan Vuković, kao i njegov kolega iz skupštinske većine u Narodnoj skupštini Slavko Dunjić penzionisali su se i tako iz skupštinskog budžeta na osnovu toga uzeli otpremninu koja iznosi oko 10 hiljada KM po poslaniku, saznaje BN. Vuković i Dunjić očito su preuzeli recept kolega iz SNSD i SP u Parlamentu BiH koji su ranije na identičan način se penzionisali i nastavili da primaju plate iz budžeta.

Vuković i Dunjić, koji su bili u radnom, profesionalnom, statusu u Narodnoj skupštini raskinuli su radni odnos radi penzionisanja, uzeli otpremninu i ponovo se prijavili u neprofesionalne poslanike koji iz budžeta primaju “paušal”, koji se kreće od jedne i po do dvije hiljade maraka.

Plata profesionalnih poslanika u Parlamentu Srpske kreće se oko tri hiljade KM, a uz platu imaju i druge pogodnosti kao što su dnevnice, vozači i ostale prinadležnosti.

Ovim su se poslanici u NSRS priključili svojim kolegama iz SNSD-a i SP-a, Dušanki Majkić, Živku Marjancu, Sredoju Noviću….koji su se ranije penzionisali u Parlamentu BiH na identičan način i uzeli otpremninu radi odlaska u penziju koja se kretala iznosu od 30 hiljada KM.

Narodni tribuni, kako sebe znaju zvati poslanici, koriste sve pogodnosti koje su sami regulisali i prilagodili za svoje potrebe.

Recept svojih kolega, korišten u ranijem periodu  u Parlamentu BiH, očito je prepisan i u Parlamentu Republike Srpske.

(BN)

Prethodni članakBMW sprema Seriju 8 Gran Coupe?
Naredni članakNisam obećavao datume za ulazak