​Iako bez velike pompe, dobili smo Honor Magic6 Lite telefon koji najavljuje cijelu seriju Magic6 uređaja i nagovještava šta sve novo sprema Honor za početak naredne godine.

Na osnovu do sada poznatih specifikacija, imamo isti uređaj koji je u Kini predstavljen kao Honor X9b.

Baš kao i model koji smo dobili početkom 2023. sa oznakom Lite, ovo je telefon srednje klase koji okreće Qualcomm čipset, ali ima Snapdragon 6 Gen 1. Ovaj uređaj ima zakrivljeni AMOLED ekran dužine dijagonale 6,78 inča sa rezolucijom od 1220×2652 piksela i brzinom osvježavanja od 120 Hz.

Na zadnjoj strani nalazi se kružno kućište gdje su smještene kamere. Na sredini je ispisano “Matrix AI Vision Camera”. A tu je smještena glavna kamera od 108 MP uz ultraširoku od 5 i makro kameru od 2 megapiksela. Na prednjoj strani telefona sistem kamera naravno sadrži i selfi kameru sa 16 MP.

Za sada se zna da je dostupna opcija sa 8/256 GB RAM-a i memorijom za skladištenje podataka, a nagađa se da će biti i dostupna RAM kao 8+8 GB uz podršku skladišta sa 256 GB.

Softver radi na Magic UI 7.2 a zasnovan je na Android 13 operativnom sistemu. Baterija ima kapaciteta od 5800 mAh sa podrškom za punjenje od 35 W.

Telefon dolazi u crnoj, zelenoj i narandžastoj boji, prenosi “Blic”.

Foto: PrintScreen/Twitter

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakObogaćena porodica Mercedes CLE Coupe
Naredni članakBMW M će zadržati šestocilindrične i V8 motore dok ne pređe na električni pogon