Nakon poslanika u NSRS Ramiza Salkića i ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez danas je najavio da će podnijeti krivične prijave protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i još dvije osobe, zbog obilježavanja Dana Republike Srpske.

Helez je na svom Fejsbuk nalogu objavio da će krivičnu prijavu podnijeti i protiv svog zamjenika Aleksandra Goganovića i pukovnika Oružanih snaga BiH Milana Damjanića.

Helez je napisao da je od 9. januara i obeiljžavanja, kako navodi, “neustavnog dana Republike Srpske” intenzivno sa najboljim pravnim eksportima i uglednim advokatima BiH radio na pripremi krivične prijave protiv tri osobe.

– Krivične prijave su spremne i podnijeću ih Tužilaštvo BiH u četvrtak, 18. januara u 11 časova. Uvjeren sam da će pravosudni organi BiH postupiti u skladu sa Ustavom i zakonima BiH – naveo je Helez.

Prethodno je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić na konferenciji za novinare u Banjaluci saopštio da će krivičnu prijavu protiv Dodika i članova Odbora za obeiljžavanje Dana Republike Srpske podnijeti u ime Stranke demokratske akcije.

Foto: Ministarstvo odbrane BiH

Izvor: RTRS

Prethodni članakTurkanović: Formiran tim za pružanje odgovora na incident u IZIS-u
Naredni članakDodik: Spremni smo za taj “dan D” o kojem Šmit priča; Ako nastave s rasturanjem Dejtona dobiće samostalnu Srpsku