Ukoliko Tužilaštvo BiH zaprimi prijavu protiv potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac Vehida Dedića o njegovim prijetnjama srpskom narodu i tvrdnjama da je učestvovao u ratnim zločinima, ona će biti proslijeđena u rad postupajućem tužiocu, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

– Tužilaštvo BiH i Posebno odjeljenje za ratne zločine, zajedno sa partnerskim policijskim i bezbjednosnim institucijama i agencijama, prate pojave u medijima i javnosti koje bi mogle ukazivati na informacije o počinjenim krivičnim djelima ratnih zločina – naveo je Grubešić.

On je rekao da Tužilaštvo ne može dati više informacija o aktivnostima koje se preduzimaju ili sprovode.

– Ukoliko Tužilaštvo zaprimi prijavu o ovim događajima, ona će biti proslijeđena u rad postupajućem tužiocu – naveo je Grubešić za Srnu.

Predsjednik Udruženja građana “Istočna alternativa” Republike Srpske Vojin Pavlović podnio je prijavu protiv potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac Vehida Dedića zbog njegove ratne biografije, učešća u zloglasnoj jedinici “El mudžahedin” i prijetnji koje je tom prilikom iznio.

Pavlović, koji je prijavu predao policiji u Bratuncu, rekao je da postoji video-snimak koji se može naći na društvenim mrežama u kojem Dedić govori o svom ratnom putu i želji “da kolje sve što je srpsko”.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Izvor: SRNA

Prethodni članakVišković: Vlada ne dozvoljava da plata radnika bude 750 KM
Naredni članakUIO BiH: Prihodi od indirektnih poreza prvi put veći od 10 milijardi KM