Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su šest lica po potragama, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Pripadnici Јedinice granične policije Gradiška uhapsili su juče državljanina Hrvatske čiji su inicijali A.C. za kojim je Policijska uprava Orašje raspisala potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti. Ovaj muškarac kontrolisan je na ulasku u BiH na graničnom prelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Orašje.

U petak, 5. januara, pripadnici ove jedinice su na ulasku u zemlju na prelazu Gradiška, uhapsili D.A, državljanina BiH, Hrvatske koga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. On je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Pripadnici Јedinice granične policije Višegrad juče su uhapsili V.E. jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog teške krađe. On je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Uvac i predat službenicima kantonalnog MUP-a.

Pripadnici Јedinice granične policije Aerodrom Tuzla su u subotu, 6. januara, na letu za Memingen, uhapsili A.Š, za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droga. Državljanin BiH predat je službenicima kantonalnog MUP-a.

U subotu su i pripadnici Јedinice granične policije Dobrljin uhapsili E.D. za kojim je Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. On je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Novi Grad i predat službenicima Policijske stanice Novi Grad.

Pripadnici Јedinice granične policije Zvornik su u petak, 5. januara, uhapsili državljanina BiH Z.V. koga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. On je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakPodrška Srbije pri uspostavljanju registra matičnih ćelija
Naredni članakVišković: MUP u zakonom predviđenoj proceduri priveo one koji su narušavali javni red i mir u Srebrenici