Kompanija Google platila je Rusiji više od 32 miliona rubalja (455.079 dolara) na ime kazni izrečenih zbog toga što nije brisao sadržaje koje Moskva smatra nezakonitim, saopštili su američki tehnološki div i ruski regulator nakon današnjih razgovora.

Rusija je prošle nedjelje najavila da će krajem mjeseca kazniti Gugl s određenim procentom godišnjeg prihoda kompanije u toj zemlji, jer više puta nije ispoštovao zahtjeve vlasti za brisanje zabranjenih sadržaja na svom pretraživaču i Youtubeu, prenosi Rojters.

Ovo je, prema navodima britanske agencije, do sada najstroža mjera Moskve u pokušajima da obuzda strane tehnološke kompanije.

Vasilij Piskarev, poslanik koji je na čelu parlamentarne komisije za istrage o stranom miješanju u stvari Rusije, rekao je danas da su predstavnici Googla izrazili želju da se uključe u dijalog i da je kompanija platila više od 32 miliona rubalja na ime neplaćenih kazni, prenijele su ruske novinske agencije.

Marko Pančini, direktor u Youtubeu za odnose sa državnim organima u regionu Evrope, Bliskog istoka i Aftike (EMEA), napisao je u blogu na veb sajtu kompanije da je Google izmirio na vrijeme sve kazne koje su na snazi.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakLukić: Srbi se više ne plaše sankcija
Naredni članakZaustaviti pravno nasilje u predmetima ratnih zločina nad Srbima