Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović rekao je da je usmeno informisan o verbalnom i fizičkom napadu šefa kabineta ministra odbrane Salka Bebe na radnika Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

– O incidentu sam usmeno obaviješten i mogu potvrditi da smo dobili dopis Službe za zajedničke poslove. U skladu sa dopisom, nadležni će pokrenuti istragu i prikupiti sve informacije – naveo je Goganović za Srnu.

On je dodao da ne može govoriti više o ovome dok ne dobije zvaničan izvještaj.

Prema navodima iz dopisa Službe za zajedničke poslove koje je prenio Glas Srpske, 18. maja u dvorišnom prostoru objekta Ministarstva odbrane u Sarajevu Beba je verbalno i fizički napao višeg referenta za tehničku zaštitu u Odsjeku za unutrašnje obezbjeđenje Željka Kapurana, koji je tog dana bio dežurni i obavljao dužnosti iz opisa poslova svog radnog mjesta.

Služba za zajedničke poslove institucija BiH zatražila je od Ministarstva odbrane informaciju o preduzetim radnjama u vezi sa utvrđivanjem okolnosti navedenog događaja, te eventualnih sankcija protiv odgovornog lica.

– Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati i da je potrebno da se preduzmu sve mjere i radnje kako bi se preduprijedila pojava sličnih događaja – navodi se u dopisu

Federalni mediji ranije su pisali da je tokom rata Beba bio vrlo uticajan policijsko-vojni faktor u srednjoj Bosni i da je imao bliske veze sa mudžahedinskim liderima u Travniku.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Sloga Meridian nastavlja saradnju sa Jagodićem; Poznato koji igrači odmah odlaze sa dobojskih Luka (FOTO/VIDEO)
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 31. maj