Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović istakao je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik gradi prijateljske mostove, dok ministar odbrane Zukan Helez, elementarnim nepoznavanjem istorije, ruši mostove i iznosi svoje lične stavove koji su daleko od realnosti.

Goganović je podsjetio da je Rusija prijateljska zemlja BiH i potpisnik Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a Helez svojim posljednjim medijskim istupima pokazuje opšte nepoznavanje istorije ovih prostora.

“Smatram da svi treba da se okrenemo politici predsjednika Milorada Dodika i gradimo prijateljstva na Istoku i Zapadu ali posebno dobre međususjedske odnose. O NATO putu odlučivaće isključivo relevantne institucije BiH, uz poštovanje interesa tri naroda i dva entiteta, kako je to i predvidio Dejtonski mirovni sporazum a sve ostalo bi bilo grubo rušenje Dejtona”, naglasio je Goganović.

Reagujući na posljednje medijske istupe Heleza, Goganović je izjavio Srni da je stav zvaničnih institucija Republike Srpske o vojnoj neutralnosti jasan, te da NATO saradnja nije sporna, što je i definisano u Programu reformi, i niko nema pravo govoriti o NATO integracijama, uključujući i Heleza koji neznanjem ili namjerno izlazi iz svojih nadležnosti.

“Ne postoji ‘vojska BiH’, nego Oružane snage BiH, a korištenje termina ‘vojska BiH’ pokazuje Helezovo elementarno neznanje propisa i zakona o odbrani. Lično se zalažem za mir i stabilnost i očekujem od gospodina Heleza da svojim neznanjem ne ruši Ustav i institucije BiH, nego da ozbiljno shvati političku odgovornost koju nam je dao parlament BiH i da se borimo za bolju budućnost a ne skupljanjem jeftinih političkih poena, jer nas građani ne plaćaju za to”, poručio je zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakBukejlović zadovoljan radom kazneno-popravnih ustanova, sutra u posjeti Foči
Naredni članakDOBOJ: Doboj domaćin treće etape Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka (FOTO)