Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je danas u Sarajevu da srpski narod i Republika Srpska ne podržavaju NATO integracije BiH, već samo saradnju i njeno unapređenje.

“Stav Republike Srpske je jasan po tom pitanju. Podržavamo saradnju sa NATO-om i njeno unapređenje, ali se protivimo integracijama”, naglasio je Goganović na konferenciji za novinare povodom 1. decembra – Dana oružanih snaga BiH tokom koje je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez rekao da BiH ostaje privržena evroatlantskim integracijama.

Goganović je istakao da će kao kadar iz Republike Srpske poštovani zvanični stav njenih institucija.

On je izrazio zadovoljstvo što je tokom nedavne posjete generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga poslata poruka da su u ovom savezu zadovoljni stepenom saradnje sa BiH.

“Više puta smo naglasili da se o NATO integracijama neće razgovarati dok se o tome ne postigne konsenzus u BiH. Svi dobro znamo da je Dejtonski mirovni sporazum predvidio da se sve odluke donose u skladu sa dogovorom dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Nama je jasno da srpski narod i Republika Srpska ne podržavaju NATO integracije, tako da ostajemo okrenuti ka saradnji”, poručio je Goganović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Za 56 odsto više slučajeva zloupotrebe droge (FOTO)
Naredni članakDOBOJ: Oko 900 lica prijavilo se za glasanje u Doboju na vanrednim parlmanetarnim izborima u Srbiji