Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je da, dok se pripadnicima Oružanih snaga BiH ne obezbijede osnovni uslovi za izvršavanje redovnih zadataka, kategorično odbija dati saglasnost i razgovarati o nerealnim planovima modernizacije.

– Neću dati saglasnost na nerealan spisak želja – rekao je Goganović Srni komentarišući plan nabavke oklopnih vozila, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, helikoptera, ali i nove informacione tehnologije za koje Ministarstvo odbrane namjerava da utroši više stotina miliona KM.

On je istakao da je u njegovom mandatu prioritet poboljšanje uslova života i rada pripadnika Oružanih snaga na vojnim lokacijama.

– Pripadnici Oružanih snaga nam borave u neuslovnim objektima na vojnim lokacijama, infrastruktura je u lošem stanju, grijanje ne funkcioniše, toaleti su nefunkcionalni. Predložio sam da se formira novi višegodišnji kapitalni projekat vezan za poboljšanje infrastrukture na vojnim lokacijama, ali nisam dobio podršku. Iskreno mi je žao. Ako se želi dobro tim ljudima, zašto je neko protiv? – upitao je Goganović.

On je napomenuo da je potrebno da se pripadnicima Oružanih snaga obezbijede dostojni uslovi za život i rad, svježi obroci, nove uniforme i čizme na koje se čeka već sedam godina.

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara narednih godina planira da utroši više stotina miliona KM za nabavku oklopnih vozila, municije i minsko-eksplozivnih sredstva, helikoptera, ali i novu informacionu tehnologiju.

Ministar finansija i trezora Srđan Amidžić ranije je poručio da je zahtjev Ministarstva odbrane za 2024. godinu veći od kompletnog budžeta svih ostalih 75 korisnika.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik-Јaćimović: Opredijeljenost institucija za unapređenje odnosa Srpske i Sjeverne Makedonije
Naredni članakDOBOJ: Održana javna rasprava o Nacrtu izmjene i dopune dijela Regulacionog plana „Centar“ Doboj – blok 6 (VIDEO)