Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović poručio je da NATO neće raspoređivati svoje vojnike u BiH, a posebno ne u Brčko distriktu.

Reagujući na izjavu zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Denisa Zvizdić u kojoj poziva na raspoređivanje NATO vojnika u Brčko distriktu, kao i na veću prisustnost snaga EUFOR-a zbog, kako je rekao, “ratnohuškačkih izjava” predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Goganović je u izjavi za Srnu podsjetio Zvizdića da jedini EUFOR ima mandat da ocjenjuje bezbjednosnu situaciju u BiH, te da je na nedavnom sastanku u Ministarstvu odbrane, komandat EUFOR-a ponovio da ne postoje bezbjednosni izazovi većeg stepena.

“Denis Zvizdić ovakvim izjavama, nažalost, samo širi strah i paniku među građane BiH, a posebno Brčko distrikta što je zakonom zabranjeno. Političari bi trebalo da se suzdrže ocjenjivanja bezbjednosne situacije u BiH i taj posao da prepuste nadležnim organima, prvenstveno EUFOR-u”, istakao je Goganović. 

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakBukejlović: Zbog štrajka u pravosuđu u Banjaluci odgođeno preko 1.000 ročišta (VIDEO)
Naredni članakBukejlović: Nigdje u Evropi ne postoji koncept da stranac nameće odluke (VIDEO)