Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović poručio je resornom ministru Zukanu Helezu da bi bilo daleko korisnije da zajedno rješavaju nagomilane probleme u sistemu odbrane, umjesto što uoči velikog hrišćanskog praznika prijeti krivičnim prijavama.

– Srbi se pripremaju za proslavu nadolazećeg Božića, a Helez umjesto da nam čestita najradosniji hrišćanski praznik meni i Srbima u sistemu odbrane prijeti krivičnim prijavama – izjavio je Goganović Srni i poručio Helezu da se ne boji njegovih prijetnji.

Reagujući na prijetnje Heleza da će u slučaju da neko iz Ministarstva odbrane bude na proslavi 9. januara biti preduzete određene mjere i da će snositi krivičnu odgovornost, njegov zamjenik je istakao da te prijetnje niko više ozbiljno ne shvata.

– Građani Republike Srpske su na referendumu odlučili da žele 9. januara da proslavljaju Dan Republike, a napominjem da je referendum, pored izbora, najveća odlika demokratije. Tog dana biću sa građanima Srpske u Banjaluci i proslaviti Dan Republike, ne bojim se Helezovih prijetnji – rekao je on.

Osvrćući se na prijetnje Heleza da će ukinuti Republiku Srpsku, Goganović je ocijenio da je riječ o prolaznom političaru, a da je Republika Srpska trajna i zagarantovana Dejtonskim mirovnim sporazumom.

– Pričom o ukidanju Republike Srpske Helez skreće pažnju sa problema u sistemu odbrane koji su nastali njegovim dolaskom – ukazao je Goganović.

On je pozvao ministra da, u duhu prazničke atmosfere, sjednu i rješavaju nagomilane probleme u sistemu odbrane, ali ga i upozorio da neće dozvoliti majorizaciju Srba u sistemu odbrane.

– Oružane snage BiH su multietničke i sva tri naroda imaju ista prava koja su im zagarantovana zakonom o odbrani i Ustavom BiH – podsjetio je Goganović.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakŠeranić: Nakon ozbiljnog napada kriminalnih grupa na IZIS preduzete sve predviđene mjere
Naredni članakCvijanović: Opozicija nastavlja dosadašnji pristup zbog čega i gube izbore (VIDEO)