Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je da prijetnje Zukana Heleza da će podnijeti krivičnu prijavu zbog obilježavanja Dana Republike, 9. januara, ne smatra relevantnim i vrijednim komentarisanja, jer da je bilo elemenata krivičnog dijela Tužilaštvo BiH bi pokrenulo postupak po službenoj dužnosti.

– S druge strane, imponuje mi što sam na istoj krivičnoj prijavi sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i to baš u vezi sa proslavom rođendana Republike Srpske – istakao je Goganović povodom Helezove najave da će u četvrtak podnijeti krivične prijave protiv njega, predsjednika Srpske Milorada Dodika i pukovnika Oružanih snaga BiH Milana Damjanića zbog organizovanja, odnosno učestvovanja na proslavi Dana Republike.

Goganović je rekao da će svakako potezi ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza izazvati reakcije o kojima će obavijestiti javnost ukoliko zvanično preda krivičnu prijavu.

– Umjesto da zajednički rješavamo nagomilane probleme u sistemu odbrane, kolega Helez se bavi jeftinim populizmom i izmišljenim krivičnim prijavama – konstatovao je Goganović.

Foto. srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Uručeni paketi za tri bebe rođene na pravoslavnu Novu godinu (FOTO/VIDEO)
Naredni članakDodik: Ne postoji Srbin kojem ne smeta 1. mart