Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara nije zvanično obaviješteno da generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg dolazi u BiH, izjavio je Srni zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović.

“Informacija o dolasku objavljena je u medijima Federaciji BiH i ako se ispostavi kao tačna s pravom se može konstatovati da je narušen međunarodni ugled BiH, budući da su informacije tog tipa pod oznakom tajnosti”, naglasio je Goganović komentarišući navodni dolazak generalnog sekretara NATO-a.

On je napomenuo da se federalni mediji pozivaju na Ministarstvo inostranih poslova koje im je potvrdilo dolazak Stoltenberga, dok se iz NATO-a o tom pitanju još nisu oglasili.

“Neozbiljno je puštati neprovjerene informacije u javnost, jer se time nanosi šteta međunarodnom ugledu BiH. Ako se takva informacija pokaže kao istinita i ako generalni sekretar NATO-a zaista dolazi u BiH onda se svi u Savjetu ministara trebamo zapitati ko odaje tajne informacije određenim medijima, a tu ima posla i za nadležne institucije da to ispitaju”, rekao je Goganović.

Prema njegovim riječima, generalni sekretar NATO-a je visoki međunarodni službenik i odavanjem informacija o njegovom kretanju prije zvaničnih saopštenja NATO-a dovodi se njegova bezbjednost u pitanje.

“Ako generalni sekretar NATO-a zaista dođe u BiH, očekujem da će potvrditi prethodna saopštenja NATO-a da BiH nije na ulaznim vratima NATO-a”, rekao je on.

Goganović napominje da BiH nije opredjeljenja NATO integracijama, nego NATO saradnji u skladu sa Programom reformi koje je 2019. godine usvojilo Predsjedništvo BiH koje je jedino nadležno da vodi spoljnu i odbrambenu politiku.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakPreporuka državljanima BiH da ne putuju u Izrael i Palestinu
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 10. oktobar