Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović istakao je da pojedini političari u FBiH dolazak rezervnih snaga Eufora u BiH predstavljaju kao slanje dodatnih snaga NATO iz neznanja ili loših namjera.

Goganović je izjavio za da je dolazak rezervnih snaga Eufora planirana aktivnost, te da se radi o upućivanju dijela francuskog bataljona, odnosno snaga u rezervi Eufora radi realizacije planirane vježbe Oružanih snaga BiH sa snagama Eufora raspoređenim u BiH.

-Oni će ovdje boraviti samo u periodu dok traje planirana vježba, što su nedavno na konferenciji za medije objasnili komandant Eufora general Laslo Štic i ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez – naveo je Goganović za Srnu.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez demantovao je poslanika u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića, koji je juče izjavio da u BiH uskoro dolazi bataljon NATO-a, prenose federalni mediji.

– Istina je da u BiH stiže francuski bataljon, kao dio rezervnih snaga Eufora. To nije NATO jedinica, osim što je Francuska član ovog vojnog saveza, pa se onda iz toga izvukao pogrešan zaključak – istakao je Helez.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Rudanka, Ozren, Rudar i Polet u drugom kolu Kupa GFS Doboj
Naredni članakPočetak kraja električnih automobila ili privremeni zastoj?