Zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima u Savjetu ministara Aleksandar Goganović prisustvovao je danas u kasarni “Kozara” u Banjaluci dočeku badnjaka, koji, kako je istakao, simbolizuje dolazak Božića za pravoslavne vjernike.

Goganović je izrazio zadovoljstvo što je prisustvovao dočeku badnjaka i naglasio da će u njegovom radu prioritet biti obezbjeđivanje boljih uslova za život i rad svih pripadnika Oružanih snaga BiH, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost.

On je zahvalio sveštenicima Srpske pravoslavne crkve što doprinose očuvanju tradicije i nacionalnog identiteta pripadnika Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Nakon osveštenja badnjaka najljepše želje prisutnima je, u svojstvu domaćina, uputio i komandant Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka brigadir Sreten Milošević.

Dočeku badnjaka prisustvovali su i komandant Šeste pješadijske brigade brigadni general Radovan Jović, komandant Vazdušnih snaga protivvazdušne odbrane Oružanih snaga BiH brigadir Milorad Krajšumović, komandanti i komandiri jedinica, te pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti sa lokacije kasarne “Kozara”.

Svečanost dočeka badnjaka započela je molitvama i osveštanjem badnjaka uz sasluženje vojnih sveštenika Oružanih snaga BiH iz kasarne “Kozara”.

Srpska pravoslavna crkva proslaviće u nedjelju, 7. januara, Božić, najradosniji hrišćanski praznik – dan Rođenja Isusa Hrista.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra oblačno sa kišom ponegdje uz jak jugo
Naredni članakDOBOJ: Gradonačelnik Jerinić darivao prvorođenu bebu (FOTO)