БЕОГРАД, 14. ЈУНА /СРНА/ - Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић присуствовао је данас комеморативној академији поводом обиљежавања 25 година од Битке на Кошарама у Београду.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović, koji je prisustvovao komemorativnoj akademiji povodom obilježavanja 25 godina od Bitke na Košarama, istakao je da junaci sa Košara nisu i nikada ne smiju da budu zaboravljeni, jer oni svoj život položili za otadžbinu i slobodu svog naroda.

Goganović je naglasio da je Bitka na Košarama postala sinonim za odbranu otadžbine, hrabrosti, patriotizma i junaštva i dodao da kako današnje generacije, tako i buduće imaju vječni dug prema herojima sa Košara.

Nakon komemorativne akademije u Beogradu kojoj je prisustvovao na poziv Odbora Vlade Srbije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, Goganović je izjavio za Srnu da je Kosovo i Metohija dio Srbije u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 i da je to zvanični stav BiH, prvenstveno zahvaljujući stavu Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom.

Zamjenik ministra odbrane rekao je da mu je velika čast i privilegija da je danas bio gost braći u Srbiji kao predstavnik srpskog naroda iz Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

On je naglasio da Republika Srbija i dalje vodi teške diplomatske borbe iz kojih će sigurno izaći kao pobjednik, zahvaljujući mudroj i odgovornoj politici predsjednika Aleksandra Vučića.

“Takođe, i srpski narod u BiH suočava se sa raznim izazovima, ucjenama i pritiscima koji dolaze iz političkog Sarajeva, ali siguran sam da ćemo jedinstveno i složno sa svojom braćom u Srbiji prebroditi sve te probleme. Naše trajno opredjeljenje jeste i biće mir, stabilnost i bezbjednost u BiH, kao i na području cijelog Balkana”, poručio je Goganović.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Ima neka tajna veza SDP-a i opozicije u Srpskoj
Naredni članakDOBOJ: Vozaču pozlilo tokom vožnje, pa sletio sa kolovoza