Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je da podržava prodaju viška naoružanja, u skladu sa zakonom i dogovorom dva entiteta, jer smatra da BiH ne treba naoružanje već dijalog i kompromis da bi svi zajedno radili na evropskom putu.

– Trajno opredjeljenje predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama je mir i stabilnost – rekao je Goganović Srni.

On je napomenuo da je, na osnovu pravosnažne presude Suda BiH iz decembra 2017. godine, Ministarstvo odbrane obavezno da kompaniji “Skaut” iz Zagreba isporuči robu definisanu presudom.

– Zbog interesovanja javnosti i medijskih objava u vezi sa obavezom Ministarstva odbrane, koja se odnosi na prodaju viškova naoružanja i municije po naslijeđenim ugovorima entitetskih ministarstava odbrane iz 2003. i 2004. godine, dužni smo kompaniji `Skaut` iz Zagreba da isporučimo robu iz ugovora – pojasnio je Goganović.

On je dodao da bi i u slučaju da se radi o aktivnostima koje su suprotne zakonu prvi reagovao, te spriječio takve aktivnosti i obavijestio sve nadležne institucije, NATO štab u Sarajevu, kao i EUFOR.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakIz Kine u Srpsku stiže nova oprema za suzbijanje afričke kuge svinja
Naredni članakVREMENSKA PROGNOZA: Za vikend sunčano i vruće