Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je da je iskreno razočaran što je Ambasada SAD u BiH pala pod uticaj bošnjačke politike i što obuka nije realizovana krajem januara, kako je prvobitno planirano i što je bilo prihvatljivo, te dodao da današnji prelet lovaca “F-16” američkih borbenih aviona ne doprinosi stabilnosti BiH.

– U zvaničnom saopštenju Ambasade SAD u BiH navodi se da se obuka odvija u jeku secesionističke politike koja dolazi iz Republike Srpske. Napominjem da politika zvaničnih institucija Republike Srpske nije secesionistička. Okrenuti smo poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i multietničkoj BiH – rekao je Goganović.

On je dodao da ga brinu izjave koje dolaze iz političkog Sarajeva o građanskoj BiH, što je na liniji unitarističke BiH, što bi bilo grubo urušavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

– U izazovnom vremenu u kojem živimo i dešavanjima na svjetskoj političkoj sceni ne treba nam zveckanje oružjem nego mudrost, diplomatija i kompromis da bi se dejtonska i multietnička BiH kretala ka evropskom putu – naglasio je Goganović.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Stranci ne bi trebalo da imaju bilo kakvu ulogu u politici u BiH
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 9. januar