Član Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Galić rekao je da je ugrožena bezbjednost predsjednika Milorada Dodika i to zbog djelovanja predstavnika pojedinih evropskih zemalja, ambasadora, zvaničnika NATO pakta i Kristijana Šmita.

– Republika Srpska u svom jedinstvu vidi jedini način pravog odgovora i mi ćemo istrajati na tom putu – istakao je Galić.

On je naveo da bezbjednost nikada nije bila jača strana BiH, ali da je posebno ranjiva kada je riječ o zvaničnicima Srpske.

– Bezbjednost na prostoru BiH ugrožena je više od 30 godina, baš kao i zvaničnici Republike Srpske koji su na važnim pozicijama – ocijenio je Galić za Srnu.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da postoji informacija iz krugova američke Ambasade o spremanju atentata na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Vulićeva je ukazala da je suštinski problem pitanje imovine, jer su sva istraživanja pokazala da u BiH ima mnogo ruda, zlata i drugih metala, a veliki dio tih nalazišta je na području Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakŽupljanin: Zaštititi Dodika – predvodnika borbe za Srpsku
Naredni članakTrifunović: Penzije uvećane za 60 odsto tokom mandata premijera Viškovića