Blizu šest miliona KM biće izdvojeno za odbranu od poplava i suzbijanje posljedica afričke kuge svinja, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Fonda solidarnosti Republike Srpske.

– Upravni odbor, sa premijerom Radovanom Viškovićem na čelu, odobrio je isplatu 3,95 miliona KM za sanaciju vodoprivrednih objekata, s ciljem zaštite od poplava, dok je za saniranje poremećaja na tržištu i obnovu svinjskog fonda izdvojeno dva miliona KM – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Prema zahtjevu Voda Srpske, odobrenih 3,95 miliona KM namjeravaju utrošiti za sljedeće potrebe: sanaciju klizišta zaštitnog vodnog objekta “Јablanica-Јurkovica”, klizišta na savskom nasipu (dionica: “Bajinci-ustava na Maturi” selo Bajinci, opština Srbac), klizišta na savskom nasipu (dionica: „Pumpna stanica Orahova-Memorijalni centar Gradina”), sanacija obaloutvrde na vodotoku Mlječanice u selu Međeđa kod Kozarske Dubice, sanacija klizišta na savskom nasipu (dionica Mačkovac), te sanacija klizišta na savskom nasipu (dionica „Mlinarice 1″ i „Mlinarice 2″).

Istovremeno, dva miliona KM biće utrošeno za prevazilaženje posljedica afričke kuge svinja, odnosno saniranje poremećaja na tržištu i obnovu svinjskog fonda.

Za provođenje ove odluke zaduženi su Fond solidarnosti, Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDragić pozdravio povećanje iznosa invalidnina
Naredni članakSIPA pretresa na 11 lokacija