U subotu 26. maja od 21 sat odigraće se najiščekivanija utakmica ove sezone, finale Lige šampiona.

OBN TV će izravno prenositi meč iz Kijeva, sa Olimpijskog stadiona kapaciteta 70.050 mjesta. Snage će odmjeriti dvostruki uzastopni prvak Evrope Real Madrid i engleski div Liverpool.

Prema kladionicama, favorit je madridski Real. Neke od uglednijih stranih kladioničarskih kuća procijenili su da je razlika čak i jedan indeksni poen.

Real je rekorder Kupa/Lige šampiona s 15 finala i 12 trofeja, dok je Liverpool  sedam puta bio u finalu i pet puta pobijedio.

Od zadnjih 18 evropskih trofeja, Španci su osvojili – 17! Ali, kladionice i statistika su jedno, a 90 minuta fudbala nešto sasvim drugo.

Po svim parametrima igre očekuje nas sjajna utakmica. Moguće je da će biti i kiša pogodaka jer na putu do finala i jedni i drugi primali su više od gola po susretu, ali su i efikasni u napadu.

Real je dominantniji u veznom redu, obje obrane su sklone kiksevima, a napad je ubitačan na obje strane. Svi se zbog toga pitaju: Hoće li ova prevaga u vezi odlučiti susret?

Nijedan tim se nije pokazao uspješnim u domaćim prvenstvima, tako da će vjerojatno tamo treneri tražiti neke “rupe u programu” koje su pronašli timovi iz Engleske, odnosno Španije.

Ko bude mudriji, strpljiviji i bolji u obrani dobiće ovo finale. Jedna od ključnih borbi odvijaće se ne relaciji Marcelo – Salah, prognoziraju analitičari UEFA.

Iz UEFA su pripremili i specijalni program koji će biti prikazan i na OBN-u. Spektakl će otvoriti globalno poznati 2Cellos koji će izvesti himnu Lige šampiona, utakmicu će suditi Srpski sudija Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima, a utakmicu će gledati više od 300 miliona gledalaca širom svijeta.

Program će na OBN-u početi specijalnom emisijom već u 20 sati, uz goste i analize, a u studiju će biti Adrijana Kurtišaj, Adis Hadžić i Sabahudin Vugdalić.

Nezavisne
Prethodni članakU šumi kod Tuzle pronađeno tijelo nestalog Amara Ramića?
Naredni članakBiH prva prema broju kladionica